Fräscht och handgjort


Handpanerat och tillagat på plats i restaurangen – det är varken det enklaste eller det snabbaste sättet att tillaga kyckling, men för oss på KFC är det viktigast med bra kvalitet.

Hemligt recept

Vår kyckling tillagas alltid av våra specialutbildade kockar med ett hemligt och framgångsrikt recept bestående av 11 olika kryddor och örter. Receptet fulländades av Colonel Sanders 1939 och har varit oförändrat sedan dess, därför kommer KFC i Sverige tillaga kycklingen med samma recept. Läs mer om Colonel Sanders historia.

 

Tillagat för hand

Vår marinerade kyckling handpaneras genom att rullas sju gånger i vår unika ört- och kryddblandning. Man skakar därefter av paneringen från kycklingen och doppar den i vatten för att mer panering ska kunna fastna. Kycklingen rullas sedan ytterligare sju gånger i ört- och kryddblandningen, för att avslutningsvis tillagas långsamt under högt tryck så att all smak bevaras.