Header

Du ska känna dig trygg


Vi på KFC i Sverige vill att alla ska kunna äta hos oss och göra hälsosamma val. Dessutom är det viktigt att du som allergiker känner dig trygg när du besöker våra restauranger.

Allergier

Vi är medvetna om hälsoriskerna med matallergier och vi arbetar med att utveckla vår meny även för allergiker. Du kan hitta allergi- och näringsinformation i våra restauranger och under vår meny, där kan du också ladda ner dokument med information om de vanligaste allergenerna som finns i vår mat.

Hälsa och välbefinnande

KFC arbetar ständigt för att få ner mängden salt och fett i maten. I Sverige består frityroljan av en kombination av solros- och rapsolja vilket innebär att man har minskat andelen mättat fett med 25 procent. Alla våra livsmedel tillagas under noggrant uträknade tider och förvaras i värmeskåp efter tillagning. Detta för att säkerställa att kycklingen alltid är helt klar och genomstekt. Kycklingen som levereras till oss genomgår även kontinuerliga salmonellatester.

 

 

Informerat val

Vi tror att vår mat kan vara en del av en balanserad kost. Det finns alltid kalorisnåla alternativ så som sallad, coleslaw eller majskolv istället för pommes frites. Vi har också fräscha Wraps och kyckling-alternativ med mindre frityr och högre protein. Under vår meny kan du även se antalet kalorier och mängden salt, kolhydrater, proteiner och fett som din mat innehåller. För att hjälpa våra gäster göra ett informerat val ska det även vara enkelt att se vad maten innehåller.