Grönare Framtid

Vi på KFC Sverige tar nu stora kliv in i framtiden genom att öka vårat vegetariska utbud rejält. KFC tar klivet direkt från det vita köttet till det vegetariska och har arbetat under en längre tid för att få vår berömda och goda Original Recipe-kyckling, till ett lika krispigt och saftigt vegetariskt alternativ. Vi inleder nu med våra nya vegetariska Original Veggie Strips, för att sedan utöka utbudet ytterligare successivt under kommande år. Original Veggie Strips är panerade med vårt berömda Original Recipe-mix bestående av 11 olika kryddor och örter och går att välja mellan en klassisk bucket, burgare, wrap eller att bara äta dem som de är med en smarrig dippsås. Utan Kyckling men fulla av smak! Spana in menyn här!

 

Men, vår vegetariska resa stannar inte där utan vi har dessutom satt upp tydliga mål för vårt arbete. Vi kommer från och med 2022 att ha som målsättning att öka vår försäljning av vegetariskt och växtbaserat protein med 5 procentenheter per år, och till år 2030 är målet att hela 50% av de proteinerna vi säljer kommer att komma från vegetariska och växtbaserade källor. Vi tror på en grönare framtid!

 

För KFC Sverige är vägen in i den gröna framtiden både genom att öka andelen vegetariskt, och också genom att arbeta kontinuerligt med uppsatta mål inom djurvälfärd. Vi har sedan flera år tillbaka valt att arbeta med European Chicken Commitment. Läs mer om det här.